sunnuntai 27. joulukuuta 2009

perhejoulu

Sain jouluksi vapaata VIISI päivää! Ihanaa!



Vietin joulun lapsuuteni maisemissa äitin helmoissa. Söin, neuloin, nukuin niin paljon kuin halusin, sain vapaata koiran ulkoilutuksesta, ulkoilin ja vain olin. Latailin akkuja, jotta jaksan vastaanottaa sen mitä uusi vuosi tuo tullessaan.
Sain tehtyä sukat, jotka valmistuivat kuukaudessa. Nämäkin ovat neulottu magic loop -tekniikalla, 2,5 mm puikoilla. Lankana oli ihanaa Villamokan Mokkasukkaa nimeltään Kalinka. Väri tuo mieleeni pistaasipähkinän. Päädyin tekemään täysin tavalliset sukat ilman mitään klumeluureja, koska mielstäni lanka on kuitenkin liian kirjavaa sellaiseen sukkamalliin, jossa on paljon koristuksia.
Aloitinkin ensin uuri sellaista "hienoa" sukkaa, mutta mallineuleesta ei saanut juurikaan selvää langan "kirjavuuden" vuoksi. Siksi siis tavikset.
Silmukkamäärä oli 63 ja neulomissuunta oli varresta kärkeen. Muistin tehdä varren ribbauksen oikeat silmukat kierrettyinä ja sain aikaan oikein ihanan suuaukon. Kantapään tein lyhennetyin kerroksin ja varvasosion päättelin kyökkipistoin (kitcheners stitch). Tosin tämä päättely tekniikkaa tarvitsee vielä harjoitella lisää, jotta se näyttäisi kauniilta.
Riittoisaa lankaatämä Mokkasukka, jäljelle jäi vielä vähän alle 50 g. Se jää tosin vähäksi aikaa marinoitumaan, jotta saan neulottua lisää mokkasukkaa ja saan siten lisää jämälankaa yhdistettäväksi tähän sävyyn, ja niistä voin sitten neuloa vaikka raitasukat.
Olen tällä erää erittäin ylpeä joulun ajan neulomisista, koska sain todella paljon aikaan pitkään aikaan. Sillä aikaa kun minä vietin lankafestiä, niin Neffillä oli omat rapsutusgeimit, joka päivä monta kertaa päivässä. Ja karva-apina otti siitä kaiken irti. :D


keskiviikko 23. joulukuuta 2009

sininen hetki

Neuleretriitissä syksyllä ihastuin Karoliinan tekemään Boneyard-huiviin. Tämä oli pakko saada.



Ihastuin noihin väreihin. Jalokiven hohdetta, safiirin sinistä, smaragdin vihreää, rubiinin purppuraa, turkoosia... Jotain harmaata raitaakin sinne oli eksynyt, mutta ei anneta sen haitata menoa.



Huivi oli hyvin yksinkertainen neuloa, kolmiomalli, sileää neuletta ja joka kahdestoista kerros efektiraidaksi aina oikeaa. Nelosen puikoilla tikuttelin tätä Noro Silk Garden Sock:ista (väri S8). käytin koko sadan gramman kerän. Sain aikaiseksi melko pienen huivin, huivin päät menevät juuri ja juuri solmuun toisella kietaisulla. Ihana hohde huiviin tulee siis silkistä, jota langassa on hieman.
Norojen neulomiseen ei kyllästy, sillä neulomista vauhdittaa seuraavanlainen ajatuskulku: "jos mä vielä neulon ton seuraavan värin, niin sit mä..."


Stephen Westillä, huivin suunnittelijalla, on kaikki mahkut tulla suureksi, kunnioitetuksi, kaikkivaltiaaksi neulesuunnitelijaksi, jos vaan tahtoa ja halua riittää. Tosin poijjaan omassa blogissa on viimeisin päivitys tapahtunut viime elokuussa.


Näihin kuviin ja tunnelmiin...
Hyvää joulua kaikille!!! Aatto on huomenna. Vielä kerkeää olemaan kiltti.

tiistai 8. joulukuuta 2009

live and learn

Mula on uudet säärystimet. Ja lämpimät onkin. Sisulla Sisua tikutettu. Näistä piti tulla sukat kaverille....


Niin piti neulomani miesten sukat, innoissani tutkin kirjojani, josko saisin niistä osviittaa, paljonko silmukoita pitää luoda ja mkä olisi sopiva sukkamalli miehen makuun. Hyllystäni löytyy Melissa Morgan-Oakes:in tekemä sukkakirja 2-at-a-time socks, jossa tehdään siis kahta sukkaa yhtäaikaa. Sieltä löytyi kivan yksinkertainen malli ja eikun neulomaan. Metodiksi tosin valitsin magic looppauksen ja kirjan kokotaulukosta valitsin koon 44-kokoiselle jalalle ja loin 88 silmukkaa.

Ihastuin magic loopiin ikihyviksi. En taida enää käyttää lainkaan sukkapuikkoja. Kaksi sukkaa yhtäaikaa -metodia hieman vierastan, koska luulen että siinä menee langat ja kerät tuhannelle solmulle ja kiemuralle.

Kerran otin toisen sukan alun neuletapaamiseen mukaan ja siellä plikat ihmettelivät, mitä minä oikeen teen, johon minä innoissani esittelen että sukkaa tietenkin. "Aika isot tulee..."
En enää viitsinyt purkaa aloittamiani renkuloita, joten sukat vaihtuivat lennosta säärystimiksi.
En sitten tiedä mille norsulle nuo kirjan miesten sukkaohjeet on tarkoitettu, koska 88 silmukkaa miehen sukkiin oli medium-koko.

Enemmän sukkia tehneet sanovat, että miehen sukissa kannattaa olla silmukoita 64-72. Tällä tiedolla mennään eteenpäin ja katsotaan mitä tuleman pitää. Ja ne sukat on edelleen tekemättä. Ehkä ensi vuoden jouluksi?



Neuloin säärystimet erikseen 2,5 mm paksuilla 80 cm pitkillä pyöröillä. Lankana käytin Sandnes Garnin Sisua oliivin vihreänä 2 kerää. Lanka on ihan kivaa neulottavaa. En ole paljonkaan sukkalankoja neuloskellut, mutta tuli sellainen tunutuma, että Sisu on hyvä ja edullinen perussukkalanka. Plussaa langalle tuo myös laaja värivalikoima.

Seuraavan kerran kun teen yksi oikein, yksi nurin joustinneulosta, niin täytyy vaan muistaa tehdä se kierretyin oikein silmukoin, niin vain tulee paljon kauniimpaa jälkeä kuin tavallisesti neulottuna.