tiistai 26. lokakuuta 2010

garam masala

Äiti sai jo jokin aika sitten itselleen pyytämänsä huivin. Lanka on pitsivahvuista kaksisäikeistä vironvillaa, jonka äiti oli ostanut eräällä Viron matkallaan. neuloin huivin 3,5 mm puikoilla.Lanka neuloitui huiviksi kesän superhelteillä ja ohjeena käytin Weavers Wool Mini Shawlia. Aika hikinen neulekokemus ja pistelevää neulottavaa shortseissa. Huuhteluainekylvyssä lanka kuitenkin pehmeni jonkin verran eikä tunnu enää kaulalla pistelevältä.

Ohjeesta poiketen tein huivin sileänä neuleena, koska se vain yksinkertaisesti oli minusta paremman näköinen kuin aina oikea neule. Aina oikea neule sopii minusta paremmin paksummalle langalle tiiviisti neulottuna.Nimi garam masala tuli huiville sen väriensä takia, jotka suuntasivat ajatukseni itään intialaisiin maisemiin ja intialaisen keittiön yleisimpään maustesekoitukseen. Ja varmaankin kesän kuumuus myös vahvisti näitä ajatuksia.


(kuva googlattu internetin ihmeellisestä maailmasta, wikimedia.org)

5 kommenttia:

Mammutti kirjoitti...

Kaunis huivi! Värit ihanat ja poikkeaa "usein nähdyistä" vironvilloista.

Pote kirjoitti...

Tosi kauniin värinen huivi! Ja uskon myös vakaasti, että se on kauniimpi noin sileänä kuin olisi ollut ainaoikeana.

helena kirjoitti...

Kaunis huivi ja värit ovat todellakin mausteiset! Tuo näyttää kivalta mallilta, sileänä neuleena on minustakin kauniimpi.

Hepuli kirjoitti...

Aivan ihanat värit huivissa!! Kaunis huivi muutenkin, voin uskoa, ettei ihan herkku neuloa kesällä kuitenkaan :)

Anonyymi kirjoitti...

erittain mielenkiintoinen, kiitos