sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Hyvä blogini, olet ollut mielessä...

Siitä on kauan, kun viimeksi postasin mitään tänne blogiin, useampi vuosi. Käsityötkin ovat olleet tauolla. Tänä vuonna, kuitenkin puikot ovat viuhuneet niin lujaa, että savu nousee.

En tiedä mistä pitäisi aloittaa, mutta voin esitellä tämän vuoden vanhimman projektin, josta kaikki alkoi.

Hermione Hearts Ron -pipo, joka on Christy Aylesworthin ilmaisohje Ravelryssä.Käytin lankan Handun bambusukkalankaa, kauniissa vaalean sinen sävyissä. En tiedä onko Handulla enää edes moista valikoimissa. Oikeasti, lanka on varmaan vuodelta 2007... Neuloin tämän viikossa. Ohjeesta poiketen tein kierrettyä 1 x 1 ribbiä, sekä lisäsin lisää pituutta, koska halusin löysän myssyn. Lankaa kului noin 50 g. 

Sen jälkeen neuloin Colourmartin DK-vahvuisesta silkistä topin viikossa. Ilmeisesti neulominen lähti lentoon. Ohjeena käytin Ashley Camisolea, joka löytyy Ravelrystä. Neuloin topista pidemmän ja jätin pitsiosuuden yläreunasta pois. Tarkoitus oli saada ylellinen toppi, jota voisi yhdistellä melko vaivattomasti. Muuten ihan kiva, mutta mitä enemmän sitä käyttää, sitä huonommalta se näyttää. Silkin kiilto katoaa ja neule tuntuu kuivalta letulta. Jos jollain on jotain vinkkiä siitä, miten silkkisen langan kiillon saa säilymään, niin otan mielelläni vinkkejä vastaan. Kolmas valmistunut työ tänä vuonna oli Josée Paquin:n suunnitelma Robin, saatavilla Ravelrystä. Lankana käytin unelman pehmeää Madeline Tosh Merino Lightia. Väreinä Astrid Grey ja Button Jar Blue. Yksisäikeinen ihana lanka, mutta en ehkä tekisi enää paitaa siitä. Ei ehkä kaikista kestävin lanka paitalangaksi, vaikka värjäys on aivan ihana ja värit mieleiset. Lanka nukkaantuu erittäin herkästi, johtuen varmaan yksisäikeisyydestä. Sekä venähtää käytettäessä, joka taas johtuu luultavasti superwash-käsittelystä. Superwash-käsitelty lanka värjääntyy hyvin ja kauniisti, siksi se on niin suosittua käsin värjärien keskuudessa, mutta soveltuu oikeastaan vain asusteiden neulomiseen edellä mainituista syistä. Mutta mallina Robin on ihana. Pikät hihat ja lyhennetyin kierroksin muotoiltu takakappale. Ainut muutos oli, että jätin hihoista parit kavennukset tekemättä. Vartalo-osuuteen neuloin yhden raidan enemmän. Harmaata lankaa kului alle neljä vyyhtiä ja turkoosia jäi vielä runsaasti jäljelle vaikka raitapipoon. 

Mitä minulla sitten on taas työn alla tällä hetkellä, Be Kind -huivi. Veera Välimäen suunnittelema ihanan iso aina oikeaa huivi, joka on osa Interpretations 3 -kokoelmaa. Tämä uivi on jäänyt vähän jalkoihin. Aloitin sen heinäkuun puolivälissä, kun kävin Jyväskylässä Neulefestareilla. Nyt ajattelin sen sitten neuloa loppuun. 

Lankana Hedgehog Fibersin Sock, värissä Budgie. Huivin langankulutus on hurjat kolme 100 g vyyhtiä, joten neulottavaa riittää. Tällä hetkellä olen melkein toisen vyyhdin lopussa. Odotan mielenkiinnolla millainen huivi on valmiina. Hedgehog Fibersin yllä on hurja hypetys, mutta valmiita projekteja siililangoille on vielä vähän. Onkohan niin, että neulojat vain hamstraavat niitä omiin lankavarastoihinsa? 
Lankana HF Sock on ihan jees, aika halkeilevaa. Värjäys näyttää hyvältä vyyhdillä. Kauniita vaalean sinisen eri sävyjä, jopa turkoosia, lilaa, keltaista ja mustaa. 
Mutta mielenkiinnolla odotan, miltä valmis neulottu huivi näyttää. Projektipussi muuten, jossa tämä tekele asustaa on Fringe Supply Co. Field Bag. Ostin sen L'a bien Aimee:lta, joka ainoana myy tätä keltaista kanvaspussia. Hyvin tilava ainakin toistaiseksi, sopii huiville tai sukille. Paitaprojektille se kuitenkin on liian pieni.Antoisia hetkiä käsitöiden parissa! 

2 kommenttia:

Altocumulus kirjoitti...

Kiva kun bloggaat taas. :) Kauniita töitä olet tehnyt, tuo Robin varsinkin on tosi kiva.

hiisa kirjoitti...

Kiitos!