sunnuntai 14. syyskuuta 2008

neuleaddikti, ei lanka sellainen

Tehtiin viikonlopun ratoksi lauantaina retki Hämeenlinnaan muutaman tanelaisen (Tane = Tampereen neulojat) kanssa. Kohteina oli Wetterhoff ja Villamokka.

Wetterhoffilta tuli mukaan Sofia-silkkivillaa puseron verran. Väri on ihanan ruosteenpunainen tai kypsän ruusunmarjan punainen.


Villamokassa viihdyttiin sitten useampikin tunti. Pois lähdettiin vasta kaupan kiinni mennessä. Aika kului joutuisasti lankoja valitessa ja ihastellessa, sekä neulehtiä ja -kirjoja selailessa kahvi- ja teekupposten äärellä.

Pakkohan sitä oli pari vyyhteä ostaa Mokkasukkaa, sitä lankaa, mist kauppa on tullut tutuksi niin monelle neulojalle. Vihreä vyyhti on Kalinka ja keltainen vyhhti on La. Mokkasukkahan on superwash-käsiteltyä villaa, polyamidi vahvistuksella.


Tämä kaunis tummanharmaa on Austermannin Eko Pur -villa-alpakkasekoitetta. Siitä tulee ainakin kaulaliina ja pipo. Niin suloisen pehmeää ja kutittamatonta.

Seuraava on alpakka-silkki sekoitetta. Viralliselta nimeltään se on Alpaca Silk Austermannilta. Kamera ei saa vangituksi kaikkea sen kauneutta ja värivivahteita. Katselukulmasta ja valoisuudesta riippuen, lankaan on saatu ainakin turkoosia, vihreää ja kultaa. Ajattelin tehdä siitä myös puseron.

Reissu oli siis äärimmäisen tuottoisa.

*******

Lopuksi vielä eräs suunnitelma. Langan jämät ovat Noroa Silk Gardan Liteä. Nöttöset yhdistettynä ruskeaan tai beigeen villalankaan, saadaan tulokseksi Turn a Square -pipa (tästä Ravelry-linkkiin). Toivottavasti lanka riittää........


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pakettisi on matkalla.
Ensi viikon alussa saapuu perille.

Kivoja ostoksia olet tehnyt, ihania lankoja.

-SNY-

A-L kirjoitti...

heh:-) jotenkin lohdullista huomata etten ole ainoa lankojen hamstraaja. Tuli heti parempi mieli kun huomas et muutkin hankkii reilusti lankoja. Toi tumman turkoosin vivahtava vaikuttaa tosi makeelta langalta...

hiisa kirjoitti...

Prempi ostaa lankaa kerralla runsaammin, niin ainakin riittää. Mun vaikea ostaa lankaa, jos ei ole tiedossa mitä mä aioin siitä tehdä.

NEULOVA ÄITI kirjoitti...

Lankahamsteri täällä ihailee lankoja. Nyt kyllä olisi pakko sinnitellä Tampereen messuille asti melko vähällä ostamisella..
Saa nähdä onnistuuko, vai retkahdanko heti taas.

Sun ostokset on kyllä aikas ihania. Varsinkin nuo sukkalangat.