keskiviikko 21. tammikuuta 2009

kankaanpainantaa

Tarvitaan idea.



Piirretään valittu kuva vapaalla kädellä kontaktimuovin paperitaustalle ja leikataan se. Kiinnitetään kontaktimuovi kankaalle valittuun kohtaan.


Tuputetaan vaahtomuovisienellä (meikkisieni) ensin valkosita pohjamaalia, jotta päällimmäinen väri toistuu tummalla kankaalla mahdollisimman oikein. Kun pohjamaali on kuivunut, tuputetaan varsinainen väri sabloonaan.



Kun sekin on tarpeeksi kuiva, mutta vielä hivenen kostea, poistetaan kontaktimuovisabloona kankaalta. Ja voilá, painokuva on valmis! Vielä silitys, jotta kuva kestää sekä pesua että käyttöä.
Huom! Jos kontaktimuovin poistaa täysin kuivuneelta kuvalta, voi kuva revetä, koska maalipinta on paksu ja eikä se ole vielä täysin kiinnittynyt kankaaseen.
Ja valkoiset reunukset kuvaan syntyivät suunnittelematta ja tahattomasti.


Projektista ehkä myöhemmin lisää, kun se on valmis. Tästä on tulossa hame, mutta saa nähdä, koska siitä liian väljä ja se täytyy pienentää ja lyhentää vielä enemmän. Luulin, että A-linjainen ja hieman polven alle oleva hame toimisi minulla, mutta peilin edessä lopputulos oli aivan kammottava. Joten nyt on kehitettävä siitä siitä siedettävän näköinen, koska painokuva on kuitenkin kiva. Tai sitten mä ompelen sen T-paitaan...

2 kommenttia:

Vilma kirjoitti...

Sweet! Valkoiset reunat on mun mielestä tosi hienot. Tuo vähän kolmiulotteisuutta ja rajausta.

hiisa kirjoitti...

Kiitän!