maanantai 21. syyskuuta 2009

juhlahumua

Valmista! Viikko sitten oli ystävän häät, johon väkersin pienellä paniikilla juhla-asua puolessa toista viikossa. Asuun siis kuului tuubitoppi, pallohame ja bolero. Pallohameen ompelin tummansinisestä taftista tämän syksyn Ottobre:n kaavalla. Topin kankaaksi valikoitui tummansininen trikoo, koska aika ei riittänyt kovin monimutkaiseen/vaiheikkaaseen ompeluun.
Kankaat ostin Eurokankaasta, koska muutakaan kauppaa ei ollut täällä tarjolla. Alunperin olisin halunnut mustan hameen ja topin, mutta monopoli-Eurokankaassa ei ollut mustaa taftia nähty kuulemma yli vuoteen, joten suunnitelmat meni uusiksi. Kaikkea muuta sieltä sitten löytyikin kaikenlaisissa sateenkaaren värisissä yhdistelmissä.
Fiksusti mittasin omat mittani ja piirsin kaavat, mutta kun hameen laittoi päälle, oli se yhden koon liian iso. Korvasin vetoketjun ja vyötärönauhan leveähköllä kuminauhalla.
Tuubitoppi taasen ei ollut täysi kymppi, koska se löpsötti vyötärön seudulta ja siitä tuli liian pitkä ja ja ja ja....
Tuubitopin tein ilman kaavoja. Vanhasta topista otin vähän mittaa ja silpasin kankaan muotoonsa. Ompelin topin kaksinkertaisena, jotta alta ei paistaisi alusvaatteet läpi. Sivusaumoihin tein rypytystä, jotta rintavarustus saisi enempi tilaa. Taakse ompelin kirkasta kuminauhaa, jotta toppi tippuisi päältä juhlan tuoksinassa.



Boleron neuloin 2008 kevät-kesä Vogue Knittingin ohjeella. Yhdistin siihen Rowanin Kid Silk Hazea ja Hjertegarnin Glamouria ja neuloin sen 5,5 puikoilla.
Mallissa pidin tuosta pykäreunuksesta ja selän sädemäisistä kavennuksista.



Boleri oli todella mukava tehdä ja sain taas kiinni neulomisinnostuksesta. Bolero valmistui melko nopeaan viikossa, kun tehtävänä oli myös ompelukset. Ennen neuleen kastelua bolero oli hivenen liian kireä, mutta vesi ja huuhteluaine saivat taas ihmeen aikaan. Hihat ovat minun maakuuni ehkä liian lyhyet, mutta aika ei riittänyt pidempiin. En tehnyt siihen mitään muita modauksia kuin, että neuloin työn puolta numeroa isommilla puikoilla.



Bolero on todella lämmin mohairin ansiosta ja siitä lähtee paljon karvaa. Huomasin erheeni liian myöhään, kun ei ollut enää muita vaihtoehtoja käytettävissä. Häissä oli vähän epämukava olo toisten vakuutteluista huolimatta, kun tuntui että karvaa on koko ajan kiinni paidassa. Vainoharhainenko?




Malli: Lace Shrug #19
Mistä: Vogue Knitting Spring/Summer 2008
Suunnittelija: Tony Limuaco
Puikot: 5,5 mm
Langat: Rowan Kid Silk Haze värissä ghost ja Hjertegarn Glamour hopean värisenä

4 kommenttia:

NEULOVA ÄITI kirjoitti...

Ihanan asun oot saanut aikaan.. :) Bolerokin näyttää niin.. <3 <3

Vilma kirjoitti...

Toi bolero on niin kaunis!!! Oliko siinä ohjeessa muuten kamalasti vielä virheitä? Kun eikös errataa ollut melkoisesti VK:n sivuilla? vai muistankohan mänyt väärin...

Ja Eurokangas on niin arsesta noiden kangasvalikoimiensa kanssa. Kuten on jo aiemminkin kirottu. Eikö sille Wardin naiselle nyt mistään saada haastajaa, niin että tulis kangaskaupoillekin kunnon tervettä kilpailua? Höh.

hiisa kirjoitti...

Kiitos!

hiisa kirjoitti...

VIlma:
Kiitos!
Siinä ohjeessa on kyllä melkoisesti virheitä, koko ohje on melkein kirjoitettu uusiksi VK:n nettisivujen errata-osioon.
Ja tämä maa/kaupunki kyllä kaipaa lisää ammattitaitoisia ja aikaansa seuraavia kangaskauppiaita.