perjantai 2. lokakuuta 2009

retriittikö muka hiljainen tapahtuma?

Olin niiden 40 onnekkaan joukossa, jotka osallistuivat syyskuun viimeisenä viikonloppuna Suomen ensimmäiseen neuleretriittiin Päivölän kansanopistolla. Viikonloppu oli aivan mahtava! Siihen mahtui lankaa, naurua, leikkiä, ruokaa, juomaa, neulontaa, kehräystä, jutustelua, uuden oppimista ja uusiin ihmisiin tutstumista. Kiitokset järjestäjille Lotalle ja Sammalle!

Osallistuin Tuulian tailored sweater -työpajaan, jossa Tuulia johti porukkaamme "kurilla ja nuhteella". Oli hauskaa ja siinä sivussa opittiin vielä uusia neulontatekniikoita läjäpäin. Tämä "räätälöity villapaita" -metodi aivan äärimmäisen nerokas, koska valmis tuotos on saumaton, neulottu ylhäältä alas ja sopii kaikille vartalotyypeille ja neulemalleille. Käykää ihmiset ostamassa se itsellenne, niin ei tarvitse neuloa epäsopivia villapaitoja tai -takkeja.


Yllä olevassa kuvassa oma tuotokseni tällä metodilla, jonka sain aikaiseksi kahdessa päivässä. Neuloin sen Sandnes Garnin Smartin jämillä 3,5 mm puikoilla. Paita mahtuu luultavammin nallekarhulle tai pikkuvauvalle.
Tuliaisina kotiin toin läjäpäin hyvää mieltä, neulomisinnostuksen, rukkikuumeen, kasan lankaa ja pari uutta neulekirjaa sekä muutamia tuiki tärkeitä neulomisen apuvälineitä.
Tämä persikkainen huivivahvuinen mysteerilanka on peräisin puhuttelemattomien lankojen laatikosta, josta sai ottaa itselleen mieluisia lankoja ja jäljelle jääneet langat lahjoitettiin eteenpäin.
Tämä vihreä ihanuus on Fleece Artist:in sukkalankaa värissä moss (sammal). Titityyltä, jolla oli edustus retriitissä. Tästä tulee joko sukat tai pikkuinen huivi.
Tämä punainen lanka on BC Garn Jaipur Silk Fino:a. 100% silkkiä Titityyltä sekin. Tästä tulee huivi.
Tämän Miina Möttösen punapuulla värjäämän villavyyhdin voitin lankalotossa.
Tämä monivärinen vyyhti Hand Maiden Casbah:ia värissä lily pond. Titityyltä, mistäs muualta. Tämä huutelee itseään myöskin huiviksi.
Nämä turkoosit vyyhdit ovat myös Casbah:ia ja näistä tulee joko sukat tai huivi.... enemmän ne halajaa kuitenkin huiviksi. Psst... Titityyltä.


Ja tämä iltaruskon ihanissa väreissä loistava vyyhti on Hand Maiden Seasilk:iä. Yhdistelmässä on silkkiä ja Seacell:iä, joka on tehty merilevästä. Huivi? Köh, köh.Ja viimeisenä on ihanan keltaiset vyyhdit sukkalankaa The Knitting Goddess:ilta Titityyn diilaamana.
Aivan ihanaa ja mukavaa oli ja tahdon uudestaan neuleretriittiin heti, kun uusi järjestetään.

5 kommenttia:

hillanen kirjoitti...

Iih, ihania lankoja, nam! Erityisen ihana on tuo Hand Maiden Seasilk..oih..

Heidi kirjoitti...

Voih mitä lankoja. Ihania :) . Ja ihanalta kuulosti tuo viikonloppukin, "oi jospa oisin saanut ola mu-ka-na".

A-K kirjoitti...

Onpas herkullisen värisiä lankoja! Piristävät varmasti pimeinä iltoina. Kertoisitko vielä muutaman sanan tuosta villapaidasta? Kiinnostuin ideasta =)

hiisa kirjoitti...

The Tailored Sweater -metodilla neulottu vaate on tosiaankin saumaton. Tällä metodilla voi tehdä paitoja, takkeja, mekkoja, tunikoita kaikenmittaisilla hihoilla, kaula-aukoilla, mallineuleilla ja eri koikoisille vartaloille. Vaatteet neulotaan ylhäältä alaspäin.
Kaikki perustuu omiiin vartalon mittoihin ja neuletiheyteen.
Pakettiin kuuluu 38-sivuinen tutoriaali, jossa metodi on selostettu vaihe vaiheelta ja mukaan kuuluu vielä excel-taulukkopohjainen "ohjelma", joka laskee kaikki silmukkamäärät, mitä neulomukseen tarvitsee.

Valmiissa neuleessa on istutetut hihat, eikä saumoja tarvitse ommella ja vain langanpäitä pitää saada päätellyksi.

Ohjeen saa ostetuksi Tuulialta tuulia.blogspot.com

A-K kirjoitti...

Vau, kuulostaapa mahtavalta! Täytyykin heti mennä tutkimaan =)