torstai 2. helmikuuta 2017

Uusi Interpretations julkaistaan pian!

Oletteko odottaneet sitä? Kohta se on taas täällä, uusin Interpretations. Jojin ja Veeran yhteiskokoelma, sille tiedoksi joka ei sitä vielä tiedä. Itse olen ainakin odottanut. Siksi ajattelinkin näyttää muutaman viime vuonna valmistunutta neuletta aiemmista Interpretations-kokoelmista. 
Malli: Breathing Space
Suunnittelija: Veera Välimäki, Interpretations vol. 3
Lanka: Madelinetosh Tosh Merino Light,
 sävyt harmaa Rain Water 232 g ja vaaleanpunainen Sugar Plum 116 g
Puikot: 3,0 mm ja 3,5 mmTämä on yksi suosikkineuleistani. Kivan väljä ja hauska raidoitus tuovat eloa malliin, jossa epäsymmetrinen helma saatiin aikaan lyhennetyillä kierroksilla.

Lankana käytin Madelinetoshin yksisäikeistä Merino Tosh Lightia, joka oli mukava työstää ja se oli erittäin riittoisaa. Langan kestävyys ei välttämättä ole täysin optimaalinen neulepaidalle yksisäikeisyyden vuoksi, joka on kovalla hankauksella esimerkiksi kainaloissa. Mutta huivissa käytettynä varmasti erittäin pehmeää ja lämmintä.
En tiedä, mistä johtui, mutta aloitin ensin L-koolla, mutta jouduin sen purkamaan, koska paidasta olisi tullut aivan liian suuri. Onko mallin koot vain reiluja vai johtuuko se käyttämästäni langasta ja siitä että se on yksisäikeistä sekä superwash-käsiteltyä. Loppuviimein pääädyin kokoon M, jonka neuloin täysin ohjeen mukaan. Kaula-aukko on hieman venähtänyt käytössä ja ajattelin, että reunaan voisi virkata tukisilmukoita, jotta siihen saisi enemmän struktuuria.

Tämä paita on ehdottomasti yksi suosikeistani, koska se on helppo yhdistää farkkujen kanssa ja se on rennon väljä. Luottoneule.

Toinen valmistunut neule oli tämä kauluri ihka ensimmäisestä Interpretations-mallistosta:
Malli: Fine Tune
Suunnittelija: Joji Locatelli, Interpretations
Lanka: Drops Fabel, harmaa
sekä minivyyhdit Hopeasäie Mini-MeNy, keltainen, pinkki, vihreä ja turkoosi
Langankulutus: harmaa 139 g ja minivyyhdeistä 6 g jokaista väriä.
Puikot: 3,5 mm
Tämän kaulurin neuloin erittäin nopeaan, jokainen osio oli jotenkin addiktoiva. Vielä yksi ja vielä yksi. Kaulurin kolmiot muodostuvat lyhennetyistä kierroksista ja väliin laitetaan "pitsiraita". Simppeliä, mutta eri väreillä saa aikaa helposti erilaista fiilistä. Hieman houkuttelisi neuloa tämä uudestaan esimerkiksi rauhallisemmissa sävyissä. Tämä neule voisi olla myös erittäin hyvä lahjaneule, koska on nopeahko neuloa.

Tällä kaulurilla saan "tylsään" asuun helposti väriä. Pidän tästä kovasti. Tämä on juuri oikean kokoinen rinkula, juuri sopiva kolmesti kaulan ympärille kiertyvä eikä ole liian löysä tai liian tiukka. Ja jos tulee kuuma, niin löyhentää helposti. Eikä tarvitse miettiä roikkuuko huivin päät maassa tai saati unohtaisi sen jonnekin, niin kuin huiveille tuppaa käymään. Ja sehän olisi iso menetys, jos oma ihkulanka-käsin värjätty-rakas-kallis -huivi häviäsi jonnekin.

Kolmas esiteltävä on Be Kind -huivi.
Malli: Be Kind
Suunnittelija: Veera Välimäki, Interpretations vol. 3
Lanka: Hedgehog Fibres Sock, sävy Budgie
Langankulutus: noin kolme vyyhtiä
Puikot: 4 mm

Tämä huivi on valtava, siiven muotoinen, reikärivein ja taas niillä lyhennetyin kierroksin muotoutuva huivi. Tein sen täysin ohjeen mukaan ilman muutoksia ja huivista tuli todella pitkä. Sopii enemmän kevääseen, kesään ja syksyyn, koska neulosta on runsaasti ja takin alle runtattuna se on selvästi liikaa. Mutta kevääseen sopii pitkät, usealle kierrokselle kiedotut  huivit tuomaan väriä. Tämän huvin väri Hedgehog Fibersin Budgie on ihana, vaalean sinistä, lilaa, turkoosia... Seassa vielä pilkkuja keltaisella, mustalla ja turkoosilla. Herkullinen!
Tämä on ensimmäinen neuleeni, jonka neuloin Hedgehog Fibersin langasta. HF:n värjäykset ovat ihania eikä niistä osaa välttämättä valita kaikista ihaninta. Tekee mieli ostaa kaikki. Itseni valtaa aina lankakaupassa hämmennys, jossa mietin mitä langasta teksin ja miltä se mahtaa näyttää valmiina työnä. Onneksi on Ravelry, josta voi tarkistaa mitä muut ovat saaneet aikaan ja miltä värjäykset näyttää valmiina neulepintana. Iskeekö kehenkään muuhun tällainen hämmentynyt tunne lankakaupassa kaiken sen väri-iloittelun keskellä?
Mutta, odotan innolla uutta Interpretations-mallistoa ilmestyväksi nyt helmikuussa. Se on kuin lupaus keväästä! Sormet syyhyten odotan julkaisua.


Ei kommentteja: