sunnuntai 1. kesäkuuta 2008

Kotitaloutta

Jostakin ameriikan blogista bongasin Oreos-keksi reseptin, jota näin sunnuntaipäivän kunniaksi päätin kokeilla. Tuli tehtyä sitten oikein über-super-makeita. Nyt myös valkeni kuinka jenkkiläinen sokerikuorrute-elämä, mitä kaikissa amerikkalaisissa tv-sarjoissa tarjoillaan antaumuksella, ulottuu ainakin leivonnasipuolelle. Itsellä ei ole ikinä ollut madollisuutta käydä kyseisellä mantereella, joten voin vain arvailla mitä todellisuus on.

Wikipediasta hakemalla löytyi taustaa Oreo-kekseistä. Nämä Amerikan parhaimmat keksit leivottiin ensimmäisen kerran 1912 ja ulkomuodoltaan ne muistuttavat meidän kotoisia Domino-keksejä.

Alkuperäisessä ohjeessa muistaakseni ehdotetaan keksien nauttimista maitolasin kera. Oh'boy! Kyllä kannattaa ottaa neuvosta vaari.

Oreos-keksit suomalaisittain:

Keksit:
n. 3,6 dl jauhoja
1 1/4 dl kaakaojauhetta
1 tl soodaa
1/4 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
2 1/2 tai 1 1/2
2 1/2 - 3 3/4 dl sokeria*
200g voita
1 muna

Kuivat aineet sekoitetaan keskenään, jonka jälkeen lisätään sulatettu voi ja muna. Pellille tehdään pieniä pyöreitä keksejä esim. lusikoiden avulla. Kannattaa jättää reilusti leviämisvaraa. Paistetaan 200 asteessa 8 minuuttia.
*Jos teet keksit täytteellä niin laita vain 2 1/2 dl sokeria, jos teet ilman täytettä, niin koko määrä sokeria.

Täyte:
65 g voita
65 g kookosrasvaa
5 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria tai jos jostain löytyy oikeaa vaniljaa jauheena, niin sitä sitten

Sulata voit ja yhdistä ne sokereihin. Vatkaa massaksi.
Tee täytepikkuleipiä.

2 kommenttia:

Irena kirjoitti...

Amerikassa friteerataan juustotkin rasvassa, ovat varmaan liian kevyttä ruokaa muuten. Niin ja sokeristen juttujen päälle vähän vaahterasiirappia että on riittävästi sokeria x).

No ei noiden keksien ohje kyllä liian sokeriselta vaikuttanut, mielenkiinnosta voisi joskus testatakin.
Jaksaisikohan väkerrellä esikoisen synttäreiksi? *pohtii*

Makepeace75 kirjoitti...

Nam, nämäkin kuulostaa ihanilta. :o) Jos kiinnostaa, minunkin blogistani löytyy sivupalkista Reseptipankki. Tervetuloa visiitille, tv. Räveltämöläinen.. :o)