perjantai 5. syyskuuta 2008

pumpullankaa


Vihdoinkin valmista. Tämä bolero on ollut tekeillä toukokuusta asti. Mää taidan rakastaa kaikkea uutta ja ihmeellistä, mutta sitten ei riitä kärsivällisyyttä töiden loppuun saattamiseen. ja silloin käy, kuten tässä pikkuisessa bolerossa, että sitä on tehty kuukausikaupalla.

No mutta asiaan...
Malli on Sideways Cardigan tämän kesän VK:sta. Lankana käytin Sandnes Garnin Mandarin Fiestaa monta monituista kerää ja lankanössykkää.

Fiesta tuntuu pumpullangalta, vaikkakin puuvillan sekaan on päässyt eksymään akryyliä. Huono puoli siinä on, että se venyy ja paukkuu. Esimerkiksi etupuolella oleva nappilistassa on miljoona kertaa isommat napinreiät kuin mitä tekovaiheessa. Taipumusta hieman liioitteluun, eh?

Seuraavaksi hieman lähempää kuvaa mallineuleista, joita tässä neuleessa on käytetty.

Eli tämä on nimeltään Lace Panel, joka on minun mielestä tämän neuleen paras osio sen monipuolisuudellaan.

Tämä seuraava on taas nimeltään Openwork Pattern, johon jäin kituuttamaan. Ensin en meinannut ymmärtää englannin kielistä ohjetta, mutta onneksi Ravelryssä oli eräs suomineito saanut saman neuleen valmiiksi, ja sain häneltä tulkinta-apua. Ja tämän kohdalla jouduin laskeskelemaan paljonkin silmukkamääriä, koska käyttämäni lanka oli paksumpaa kuin ohjeen suosittelema.

Olen todella, todella iloinen, että sain tämän valmiiksi, koska kyllästymisaste oli jo melko korkea.

Nyt seuraavan neuleen kimppuun.

Kiitos SNY:lle kommentista Bacchus-sukkiani kohtaan. toivottavasti eivät makaa kauaa sohvatyynyjen välissä ;)

Ei kommentteja: