lauantai 30. elokuuta 2008

olen oppinut uusia asioita

Kun sain edellisen villatakin valmiiksi, niin käsissä poltteli syksyn IK. Olin varannut matkalle mukaan (olen siis edelleen kesälomalla ja kotopuolessa käymässä) SNY:n minulle lähettämää Novitan Nalle-lankaa, josta aloitin Bacchus-sukat.


En ole pitänyt itseäni sukkien tekijänä, mutta nämä ovat vieneet mennessään. Aika väkertämistä 1,75 mm sukkapuikoilla.

Sukkien aloitus oli minulle ennestään tuntematon tekniikka. Suomennettuna sanatarkasti se on kait 'itämainen aloitus' (engl. eastern cast on). Siinä kahden puikon ympärille kääritään lankaa tarvittava silmukkamäärä ja molemmat puikot neulotaan, jonka jälkeen voi aloittaa neulomaan sukan kärkeä kaikkine levennyksineen.
Lopputulos on tällainen:



Toinen uutuus olivat nämä pompulat (engl. bobbles) tai omasta mielestäni ne muistuttavat lähinnä rusinoita. En ole koskaan niitä väkertänyt mutta helppoja kuin mitkä. Vuorotellen samaan silmukkaan oikein, nutin yhteensä viisi silmukkaa, jonka jälkeen käännös ja neulotaan nurin kaikki juuri neulottua viisi silmukkaa. Taas ympäri ja ensimmäisen silmukan yli nostetaan jäljelle jääneet neljä silmukkaa. Lopputuloksena on rusina, kuten alla:



Kolmas uutuus oli lyhennetyin rivein neulottu kantapää (engl. short row heel). Se syntyi hitaasti minun kässissäni, mutta lopputulos miellytti silmääni enemmän, kuin tavallinen kantapää. Ja se tuntuu istuvankin paremmin jalkaani kuin normi kantapää.



Mutta nyt tämä lähtee takaisin neulomaan, on nääs sellainen innostus päällä.

torstai 28. elokuuta 2008

pienistä yksityiskohdista suureen kokonaisuuteen / from small details to the big picture

Tässä on aikaansaannokseni, jolla osallistuin neuleolympialaisiin. Villatakista tuli minulle liian väljä, joten lahjoitin neuleen äitille.

Here's my Ravelympics' knit.
Pattern is Flower Cardi by Nicky Epstein. It was published in this years Knit1.mag spring/summer number.
The yarn is thicker Pirkkalanka from Tampere kotityö Co.
It became accidentally oversized to me so i gave it to my mom.
I made few modifications. To avoid side seams I knitted front and back parts together.


Mallihan on Nicky Epsteinin suunnittelema Flower Cardi ja se on tämän vuoden Knit1. magazinen kevät/kesä -numerosta. Lankana käytin paksua Pirkkalankaa omenanvihreänä Tampereen kotityö oy:ltä.
Tein muutamia omia muokkauksia. Neuloin vartalo-osuuden yhtenäisenä välttääkseni saumojen ompelua.





Toinen nappilista on neulottu poimimalla reunasta silmukat ja tehty muutama rivi sileää neuletta. Toinen taas on virkattu. Nappien taakse ompelin nauhan tukemaan, koska 19 nappia painaa melko paljon ja ilman nauhaa neule roikkuisi listan kohdalta rumasti auki pidettäessä.

Other button band is knitted vertically and the other was crocheted. I sew a ribbon behind the buttons because they are so heavy. So the cardi looks better when wear open.







Kukkaset on virkattu, toisin kuin ohjeessa, jossa ne oli neulottu.

The Flower details are crocheted and attached by safety pins.







Kukkasten kiinnityskin on toisenlainen. Ompelin jokaisen kukkasen taa hakaneulan, joten neuletta voi halutessa pitää ilman koristuksia.

Vielä lähikuvaa napeista, jotka ovat uskollisia ohjeelle.

Closer look on the buttons.

sunnuntai 24. elokuuta 2008

wohoo!

Olympianeulevalmistui klo 15.45. Olo oli aivan mahtava, kun viimeinenkin langanpää oli pujoteltu ja nappi ommeltu. Kuvia myöhemmin, kun neule on kuivunut ensimmäisen pesun jäljiltä. Tarkoituksena oli neuloa neuletakki itselle, mutta koko on niin reilu, että luultavasti neule menee äitille käyttöön. Ainakin mamma jo varasi sen itselleen. :)


lauantai 23. elokuuta 2008

urheilua

Urheilu on kivaa niin kauan, kun....


Enää vuorokausi aikaa saada neuleolympialaisprojekti valmiiksi. Toinen hiha puolivälissä ja 42 nappia ommeltavana. Alkaa muistuttaa verenmakusuussa-urheilua. Etusormet on jo niin hellänä, ettei pärjää ilman sormustinta ja kipulääkegeeli pääsee helpottamaan kipeytyneitä hartioita.


Minun on täytynyt olla suuruudenhullu tai täytsin tyhmä kun valitsin näin suuren työn tähän olympialaiskoitokseen. Noh, kyllä se tyhmäkin viisastuu.


Periksihän ei anneta. Jos en saisi tätä proggista valmiiksi huomiseen klo 18.59 mennessä, tuntisin itseni todella todella pettyneeksi kaiken tämän uurastuksen jälkeen.


Onneksi on kesäloma.

maanantai 18. elokuuta 2008

juttuja joita haluan tehdä

Seuraavaksi 'pieni' kavalkadi siitä, mitä haluaisin neuloa tulevaisuudessa. Pakko saada kaikki kun ei osaa päättää niiden välillä.


Kirjoneuleet on haastavia tehdä, ja jokaisen sellaisen tehtyäni, päätän ettei koskaan enää, mutta aina huomaan haikailevani kitenkin niiden perään. Tämä malli on tämän syksyn Interweave Knits:sta.


Tämä neule olisi aivan ihana neuloa Rowanin Kid Silk Haze:stä. Pääsin hiplaamaan sitä lankaa luonnossa Turun Lankabaarissa ja se oli aivan suloisen pehmeää lankaa. Tämäkin neule on tämän syksyn IK:sta.


Nämä sukat ajattelin neuloa Novitan Nallesta, siitä fuksian punaisesta, jonka ihka oma SNY minulle lähetti. Taas syssyn IK:sta.

Tämä on ihana, sopivasti itsiä ja palmikkoa, langat on ostettu Lankabaarista. Mukaan sieltä lähti sinistä Louisa Hardingin Nautical Cotton:ia paidan verran. IK:sta tietenkin.


Jeps, tarvitseeko näitä edes perustella? Ja lehtihän oli tämän syksyn Vogue Knitting.


Ja nää tumput on pakko saada! VK:sta....

Tämä on ihana ihana ihana ihana. Miellyttää minun silmääni. Malli on tämän vuoden kevään Knit1:sta.

Tämä on myös Knit1:sta.

Tämä ihanuus löytyy Phildarin lehdestä vuodelta 2007 numerosta 468.

Ja tämän postauksen viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä löytyy tämä hauska laukku tämän kesän VK:sta.

Näköjään tämä 'tahtoo tämän'-lista voisi jatkua loputtomiin, kun nurkissa lojuu tuhat ja yksi muutakin lehteä ja kirjaa aiheeseen liittyen.

perjantai 15. elokuuta 2008

paketti

Sain postia 'salaiselta neuleystävältä'.

Sieltä löytyi

tuoksukynttilöitä


suklaata


teetä (ja sympatiaa)


kyyhkysenharmaata puuvillalankaa



fuksianpunaista villalankaa

bambuiset kahvat käsveskaan


herkkuja hauvalle




Kiitos! Ihana paketti.

keskiviikko 13. elokuuta 2008

mitä olen tehnyt viime päivinä


Kolmen viikon kesäloma alkoi maanantaina, siitä lähtien on otettu r-e-n-n-o-s-t-i. Nukuttu, neulottu neuleolympialaisneuletta ja inasen shoppailtu. Tietenkään en ole unohtanut koiraani pöytälaatikkoon pölyttymään vaan sekin on saanut osansa siitä että mamma on kotona.
Lomasää on ollut sateinen, sen verran lämmintä, että pääsee hikoilemaan sadetakin alla.
Olympialaisneuleeksi päääsi aiemmin mainitsemani Nicky Epsteinin suunnittelema Flower Cardi, joka oli kesän Knit1mag:ssä. Kuva löytyy jostain kirjoitelmastani täältä blogista.
Kuvia neuleesta myöhemmin lisää. Neuleen väri on kirkas omenan vihreä, joka onnistuneesti valokuvassa näyttää lähinnä hailakalta kaalimadon väriseltä. Voi kun olisi sellainen kamera, jolla saisi nuo värit toistettua hyvin ja kauniisti....

Langaksi valitsin paksua Pirkalankaa vastoin kaikkea kuvittelemaani. En yleensä käytä 100% villaa kutittavuuden takia, mutta väri oli juuri passeli ja lanka helposti ostettavissa. Joten enköhän mä yhden neuletakin kestä villaisena kun pukee pitkähihaisen trikoopaidan vaikka alle.
Tänään on 6. olympialaispäivä ja takki on 10 cm alle kainaloaukkojen (teen sen yhdessä osassa). En sitten tiedä valmistuuko ajoissa vai ei. Mutta tänään on iskenyt tekoväsymys... ei ole tahtonut edistyä, onhan se sileäneule kyllä melko yksitoikkoista neulottavaa.

Tällä viikolla on odotettavissa vielä kaverieden tapaamisia ja matkustelua Turkkuseen päin. Ja sain salaiselta neuleystävältäkin viestin, että pakettia on luvassa. Ihanaa, yllätykset on kivoja.
Ensi viikolla matkustellaan sitten lisää koiran kanssa ja mennään kotopuoleen käymään määräämättömäksi ajaksi.

Tämän loman teema on näköjään relax and take it easy. Olen tässä mietiskellyt että jos työ ei loman jälkeenkään maistu muuta kuin tervalle niin alan aktiivisesti miettiä muita ratkaisuja tähän ongelmaan (kuten alan vaihtoa). Mutta en pilaa lomaani kuitenkaan tällä angstilla vaan ahdistutaan sitten vasta myöhemmin lisää.

keskiviikko 6. elokuuta 2008

parantuminen

Oltiin 4.8. wauhdikkaalla westielenkillä Tampereen Leinolan maastoissa. Mukana oli kymmenisen koiraa omistajineen. Neffikin löysi uuden rapsuttajan / ystävän itselleen. Lenkki piristi huomattavasti sekä omistajan että koiran mieltä.


Pyöräiltiin. Neffi pitää pyörän tarakalla matkustamisesta. Sieltä on kiva katsella maisemia rauhassa.


Koira alkaa olla jo entisenlainen leikkisä kaveri sairauden jälkeen.

lauantai 2. elokuuta 2008

kipeänä

Tässä taloudessa on nyt sairasteltu. Erityisen ikäväksi sen tekee, että sairastelun kohteena on Neffi koira-mussukkani-höpönassukkani.

Ruoka ei maittanut viikkoon ja olemus oli väsynyt ja apaattinen. Kaikki oireet yhteenlaskettuna kyseeseen kaikista vaihtoehdoista tuli jonkinlainen suoliston tulehdus. Lääkärikäynnin jälkeen maittoi vesi ja ruoka, kun ensimmäiset lääkkeet oli annettu pistoksena. Olo oli hutera, koska ruoka maittoi istualtaan.
Tosin edelleen koira on kuin maansa myynyt. En sitten tiedä johtuuko se lääkityksistä vai mistä. Toivotaan ensimmäistä, jotta ei tarvitse uudestaan eläinlääkäriin mennä.

Oikein sydäntä raastaa katsella vierestä kun eläin sairastaa....