keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Sekametelisoppa

Phew!

Yritin päästä takaisin bloggaamisen makuun, mutta arki vei menneessään, joten uudella yrityksellä uuteen vuoteen. Ja neulottuahan on tullut. Joulun aika oli sillä saralla kiireistä aikaa. Tuli tikuteltua jotain lahjaksi ja oli paljon aikomuksia, mutta rajallinen aika tuli vastaan. Kummitytölle sain kuitenkin neulottua söpön neuletakin.

Malli: Fluer Bleau, koko 8 vuotta
Suunnittelija: Christelle Nihoul
Lanka: Pirkanmaan kotityö Roosanauha Sukkalanka (75% villaa, 25% nylonia), värissä 56 Lila 
Langankulutus: 148 g


 



Minusta malli oli söpö, oikein pikkutyttömäinen kuusi vuotiaalle kummilapselleni. Takissa käytettiin Susie Myersin contiguous sleeve -metodia, jonka usea varmaan tuntee, ylhäältä alas, saumattomasti. Takin liepeissä ja keskellä selkää oli yksinkertaiset pitsipaneelit ja reunat viimeisteltiin I-Cordilla. Hihat olivat 3/4, ranteet paljastavat. Valitettavasti minulla ei ole parempia kuvia valmiista neuleesta lapsen päällä, koska kummityttöni asuu kauempana.

Malli oli kivaa neulottavaa. Tein tosin kierretyt silmukat myös nurjalla puolella, koska mallineule olisi näyttänyt hassulta jos silmukat olisi neulonut kiertäen vain oikealla puolella. Olisiko jopa ajatusvirhe suunnittelijan puolelta. 

Pirkanmaan kotityön Roosanauha sukkalanka oli oikein mukavaa neulottavaa. Ihanan pehmeää ja kauniisti neuloutuvaa. Toivottavasti neule ei kutita, koska silloinhan neule jäisi vähälle käytölle ja se jos mikä surettaisi kovasti.

Toinen lahjaneulomus oli pipo ystävälle, joka on usein hoitanut meidän koiraa matkustellessamme.







Malli: Et Voilà
Suunnittelija: Justyna Lorkowska
Koko: yksi koko 
Lanka: Lang Yarns Fantomas (75% villa, 18% nylonia, 7% akryyliä), sävy 592
Kulutus: 65 g


Pidän tästä mallista kovasti. Olen neulonut sen kerran aiemminkin ja sen neuloo parissa illassa tai yhdessä vapaapäivässä (jos ei tee mitään muuta). Mallikerta on addiktoiva ja siksi joutuisa neuloa. Lankana Fantomas ei ihan hirveästi sytyttänyt, aika halkeilevaa ja sai siksi olla tarkkana.


Ensimmäinen neulomani Et voilà pipon, tein itselleni. Kuten aiemmin jo kirjoitin, pipon neuloo nopeasti ja mallikertaan jää helposti "koukkuun". Keesin käsinvärjätty lanka oli ihanaa neulottavaa, hyvä kierre ja kaunis väri. Erittäin kutittamaton, mutta sopivasti tuntumaa, pysyy ns. kuosissa.



Malli: Et Voilà
Suunnittelija: Justyna Lorkowska
Koko: yksi koko 
Lanka: Keesi Sproingy DK (100% merinovillaa), sävy: Barley
Kulutus: 86 g





Joulun ajan neuloin aika tiiviisti Huppuhuivia Novitan talven 2016 lehdestä. Paljon palmikkoa ja nyppyjä. Laskin tehneeni 192 nyppyä. Lankavarastossani oli mukamas tarpeeksi Wetterhoffin Sofiaa, mutta kävikin niin, että piti käydä hakemassa lisää.  Laskin, että tarvitsin muutaman vyyhdin lisää ja ostin varmuuden vuoksi neljä vyyhtiä. Kävikin niin, että tarvitsi vain pari vyyhtiä. Nyt minulla sitten on kakutettuna 100g Sofiaa, jota en tarvitse ja jolle en äkkiseltään keksi käyttötarkoitusta. Tässä pieni maistiainen huppuhuivista. Parempia kuvia sitten joskus. :)





Tällä hetkellä puikoilla on kirjoneulekauluri tämän talven Knitscene -lehdestä. Sekä olen aloitellut miehelle kirjoneulepaitaa nyt syksyllä ilmestyneestä Lankapaitoja -kirjasta. Mutta niistä sitten tuonnempana! Mukavaa talvea ja kotoisia hetkiä neuleiden ja muiden käsitöiden parissa! 

Ei kommentteja: