sunnuntai 4. tammikuuta 2009

väriterapiaa


Minulla oli vyyhdillinen kirkkaan keltaista villalankaa, jonka sain pikkujoululahjaksi Tipiltä. Kiitkoksia Tippi lahjasta!
Lanka oli kivaa neulottavaa, ei halkeillut ja tuntui pehmoiselta, ei niinkään karkealta. Muutamia vaihtoehtoja oli, mitä siitä tekisin, mutta tämä yllä oleva kauluri vei voiton. Kaikkea lankaa en saanut kulutettua ja jäljelle jäi arviolta on 30 g.
Kauluri on 26 cm pitkä, joten tarvittaessa sen voi nostaa naamalle ja kulkea "kommandona" talven viimoissa. Mallineule on feather and fan eli suom. äiti hoi! sulka ja viuhka...eh.
Kauluri on napatu kirjasta knit 2 Together (kirj. Ullman & Clark), mutta kyseistä mallineulettahan on käytetty mm. huiveissa ja neuletakeissa vuosikymmeniä (-70-luvulta?) ja löytyypi se ihan helposti mallineulekirjoistakin.
Pyörönä tämä mlli on neuloskeltu 5mm puikoilla. Nopeasti stätä tötteröä syntyi, n. 4 päivää siinä meni kun iltaisin aina hetkiseksi istahti sohvalle neulomaan.
Olen tyytyväinen lopputulokseen ja mielestäni kirkkaan keltainen väri piristää tässä kaamoksen keskellä.

1 kommentti:

Raglana kirjoitti...

Kivan näköinen kauluri! Piristys on tosiaan paikallaan.

Mallineule on tosi vanha, oikea klassikko. Se sopii vaikka mihin, erivahvuisille langoille. Mielessä on pyörinyt, että tarttis saada joku huivi tehtyä tuolla mallineuleella.